Monday, April 16, 2007

Haideti sa vorbim despre BANI ! Cum se fac ei, cine ii face si cat de mult ne iau mintile...

Money makes the world go round! Money, money, money!!! Oooo da, bani, bani, bani! Au gust, au miros, au personalitate, au autoritate, au stil. Cu ei platim libertatatea. Sunt motorul "complicat" al activitatilor zilnice, intriga tuturor povestilor de viata, samburele compromisului. BANII!
Exista nenumarate acceptiuni ale semnificatiei banilor, printre care "ochiul dracului". E usor aici, banul dezbina oamenii pentru ca naste lacomia, aceasta la randul ei genereaza sentimente de invidie, resentiment, frustrare... pana la ura fata de cei care au bani "cu caruta" sau chiar un pic mai mult decat noi. Obsesia noastra de zi cu zi, a face cat mai multi bani. Suna divin nu-i asa?!

Pana acum nimic nou sub soare. Abia acum vine partea interesanta... haideti sa vorbim despre OAMENI si BANI. Cum se transforma ei. Sunt cateva categorii mari de oameni in cursa pentru castiguri. Oamenii relativ onesti care muncesc corect, contracronometru, se dedica pe cat posibil si castiga mai mult sau mai putin, in cazul acesta cei care reusesc sa se afirme si sa ridice "imperii banesti" cu ambitie si dedicare sunt pe cale de disparitie. Oamenii cu "simtul banului" extrem de dezvoltat, acestia isi joaca fantastic zarurile carierei, fie au un capital zdravan de investit si stiu exact care este momentul cel mai bun pentru a-i pune la bataie, fie efectiv fac bani din piatra seaca, printr-o idee incredibila de business... cam rar, dar exista. Strategi innascuti, care inarmati cu vointa ajung destul de sus, relativ repede.
Intram acum in categoria grea a "luptatorilor K1" in business, vorbim de oamenii care "calca pe cadavre", isi vand si mama, tradeaza, urca daramand in jur, interesante specimene:) si sunt din ce in ce mai multe si mai agresive.

Desigur ca exista si oamenii care se multumesc cu putin, unii temandu-se de riscul de a pierde ce au deja sau, pur si simplu, sunt inghititi de cei mai "puternici" si nu lupta, nu reactioneaza... Si acest segment este numeros.
O alta categorie extrem de complexa este aceea a oamenilor parveniti, este printre cele mai interesante. Sunt cei care s-au "imbogatit" peste noapte din noroc chior (mostenire, investitie norocoasa, afacerea rudelor a dat roade brusc, un parinte/frate a devenit senator etc.) sau din operatiuni de tip "capsunica". Tot aici se incadreaza si tipologia "I'm my father's/mother's son/daughter". Aceste specii destul de raspandite pe la noi, isi hranesc increderea de sine din bunuri, din defilarea brandurilor superpremium de haine, masini, motoare, bijuterii sau chiar prin superfunctii de management. La baza acestor acte de circ ieftin, se ascund frustrari, complexe si mai ales prostie in starea ei cea mai pura. De cele mai multe ori soarta acestor oameni epuizeaza "gloria" destul de repede, pentru ca pusi in situatia de a se descurca singuri se autoruineaza cu viteza luminii. Banii, falsa influenta, "prietenii de ocazie" dispar la fel de repede cum rasar, in situatia de fata... si oare atunci "berzei chioare ii mai face Dumnezeu cuib"? Slabe sanse!
Era sa uit de "butkissers", cei care se injosesc in fel si chip pentru a creste in ochii sefului... uneori ma mir, dar cu atitudinea asta unii chiar ajung "departe" financiar si in cariera. Nevoia ego-ului uman de a fi ridicat in slavi este incomensurabila... si "managerii" de categorie usoara apreciaza relatiile de tip master-slave.
Unii oameni traiesc pentru a strange si a strange, si, iar a strange bani, eu ii numesc "generatia Scrooge". Acestia ajung la 80 de ani cu tone de bani "la saltea", fara a fi simtit ce inseamna viata. Avaritia te infometeaza de la multe... eu cred ca este precum o boala incurabila.
Tot la rangul "luptatorilor de k1" as incadra "rasa parazit", respectiv oamenii care profita de naivitatea, prostia sau sensibilitatea celor cu bani. Scopul existential al acestor oameni este sa "traiasca bine" din munca, averea altora sau sa profite cat de mult pot de pe urma ei. Paradigma lor s-ar defini prin compromis absolut... pana la imoralitate. Cu regret o spun... aici se incadreaza foarte multe femei, care isi aleg partenerii temporari sau de viata pe criterii de genul marimea conturilor bancare, masina, haine, case etc. Eu numesc acest fenomen social, prostitutie de lux. Ce este mai trist este ca acesti oameni constientizeaza imoralitatea lor, insa aleg intotdeauna ce este mai comod, transformand ambitia in moft, degradare. Duplicitatea, teatrul sunt doar cateva dintre armele acestora.
Subiectul deschis aici este o adevarata "cutie a Pandorei", am putea dezbate ore in sir, insa tot nu s-ar epuiza. Nimeni nu poate nega vreodata puterea banului, dar totodata nimeni nu va putea nega vreodata latura distructiva a banilor. Se spune ca poti vedea cu adevarat caracterul unui om daca il inzestrezi cu avutii mari. Voi ce parere aveti?

28 comments:

Anonymous said...

Ohh God!!! Dar te-ai razvratit impotriva tuturor aici! Nu te-am mai auzit niciodata asa de acida!
Banii.... Cu ei sau fara ei??? Cred ca asta e intrebarea!? Foarte dificil de raspuns... poate ca acum 300 de ani puteam sa ne retragem intrun colt de lume si sa stam linistiti dar in ziua de azi... Totusi money makes the world go round! Poate suna crud dar asa este...

Anonymous said...

oameni cu bani, din ziua de azi, sunt cei care au furat si inca fura. ma indoiesc sincer de capacitatile lor de a face bani, de simtul lor ascutit pentru afaceri. cel putin dupa '89, oamenii de afaceri sunt cei care fura, inseala, mint, eventual omoara. exista, intr-adevar, un numar mic de omuleti care au facut un ban cinstit, pe bune, pe munca, pe inteligenta....dar is putini rau.
mi se pare ca tu i-ai caracterizat mult prea diferentiat, le-ai facut un serviciu enumerand atatea specii de oameni cu bani. nu-s chiar asa speciali. tu degeaba te opui tendintei de globalizare si uniformizare - ei sunt o masa comuna din care nu vor sa iasa, sunt o turma bine inchegata.
dar, si acum cred ca o sa te oripilez, ma bucura foarte tare ca acesti oameni exista. ca si comunismul, acesta dictatura a oamenilor cu bani are si laturi pozitive si negative.
in primul rand ca e o dictatura si ca exercita o forma de opresiune, ceea ce induce un sentiment de razvratire, iar revolta, o stim cu totii este un lucru bun.
in al doilea rand, fiind ocupati non-stop numai de asta, devin superficiali, snobi, prosti, inculti. sursa de amuzament. eu mor de ras cand le vad pe fetele astea care ies cu babalici numai ca "SA SIMTA AURUL PE PIELE". Ca figura de stil, ideea nu e rea, se poate face o lucrare de licenta pe ea, insa fetele nostre nu au macar demnitatea sa faca din asta o arta, ci se prabusesc in derizoriu.
e adevarat, ca prin prostia si tampenia lor, distrug unele forme de manifestare culturala sau le contamineaza pe restul. dar, cu atat mai bine, pentru ca atunci adevaratele lucruri importante vor fi note de subsol, vor fi simboluri, vor fi ascunse. asta te imbogateste pe tine si te pune in siguranta si ca ne va face mai aventurieri.
mai rau e distrug si lucruri care nu se vor mai intoarce niciodata...
si, vreau sa adaug, pentru comentariul de mai sus, ca pamantul se invarte datorita miscarii de rotatie in jurul axei sale si miscarii in jurul soarelui.

Supărgărl said...

Foarte tare! Marele Anonim:)

Anonymous said...

Citind acest post imi tot vine in minte un exemplu...Anna Nicole Smith.S-a casatorit la varsta de 26 de ani cu un domn miliardar putin mai in varsta (89 de ani),a luptat 13 ani ajungand pana la Curtea Suprema pentru a-si apara dreptul de a-l mosteni pe defunctul sot.In acest haos si-a pierdut fiul in varsta de 20 de ani (supradoza) la doar trei zile dupa ce a adus pe lume o fetita. Iar cireasa dupa tort... a decedat la varsta de 39 de ani intr-o camera de hotel in urma unei supradoze ,lasand orfan un copil de 4 luni (oare alapta?) a carui paternitate era necunoscuta...Iata ce se poate intampla cand "money makes the world go round"

Anonymous said...

Dl(D-na) Anonim am o rugaminte pentru tine! Du-te in padure si ingroapa toti banii pe care ii ai, cardurile, nu iti mai plati internetul si telefonul o luna, du-te la magazin si cere o paine, incearca sa iei o carte de la biblioteca... Cred ca m-ai inteles gresit cand am spus ca "money makes the world go round" dear mister or miss! Anyway cred ca te-ai grabit un pic cand ai scris ultimul aliniat... Rectifica te rog!

Anonymous said...

draga just me said,
nu vreau sa fiu in potriva ta, insa trebuie sa acorzi atentie atentie unor detalii importante:

1. in post-ul ei, oana se referea la cei care isi pierd mintile pentru bani, la cei care comit ilegatitai pentru bani, la cei care se LACOMESC pentru bani si isi pierd demnitatea si multe alte valori (fost)specifice fiintei umane rationale. nu era vorba de cumparat o paine, de platit o factura sau chestii d-astea uzuale care asigura traiul zilnic, ci de o dorinta nestavilita de a avea CAT MAI MULTI BANI, peste necesitatile nostre;
2. si, nu e cazul s-o iei asa ad litteram. n-am vrut sa te jignesc, ci doar am vrut sa subliniez ca uneori, chiar si noi oamenii simpli, tindem sa acordam mai multa importanta banilor decat o merita

Anonymous said...

Draga domnule Just me chiar daca nu mi te adresai as vrea sa te contrazic putin. Expresia "money makes the world go round" este redundanta,iar eu cel putin o percep ca un crez al "generatiei Scrooge"(vezi pagina anterioara).Faza cu "nu iti mai plati internetul si telefonul o luna, du-te la magazin si cere o paine, incearca sa iei o carte de la biblioteca" nu cred ca poate fi un argument ptr ca astea sunt necesitati si nu vanitati..Nu stiu daca m-am facut inteleasa si de asemenea nu inteleg de ce te-ai suparat pe prietenul nostru d-nul,d-na anonymous care a spus un adevar incontestabil "pamantul se invarte datorita miscarii de rotatie in jurul axei sale si miscarii in jurul soarelui"

Raluca said...

Da...bani, milioane de bani..asta ne dorim cu totii.Chiar si cel mai modest dintre noi care de la prima discutie neaga faptul ca i-ar placea la nebunie banul sunt convinsa ca si-l doreste.Ce s-o mai dam cotita?Dupa sanatate, banul este cel mai de pret bun al nostru...Ganditi-va la orice situatie cu care v-ati confruntat vreodata si pun pariu cu voi ca daca ati fi avut mai multi bani in buzunar decat aveati ati fi facut mult mai multe..pentru voi si pentru cei din jur..Si cine spune altfel minte..cu siguranta!

Anonymous said...

De acord cu tine la punctul 1 dar hai sa fim sinceri cu noi in primul rand... In ziua de azi pentru ce muncim... ( e totusi bine ca muncim si ca prin fortele noastre castigam acei bani). Dat toti dorim mai mult... Nu stiu daca chestii uzuale inseamna telefon de nush cate milioane si mai stiu eu ce altceva... Asta e societatea actuala. Vreau sa repet si sa sublinez ce a spus oana odata: Stii cati Eminescu si cati Van Gogh au ramas necunoscuti din cauza acestei pecete sociale? Multi! Astazi exista alte criterii de diferentiere! Poate ca multi nu suntem de acord cu ele! Ai intrebat vreodata un copil de clasa a 8 a sau nu chiar de clasa a 5 a cum isi face prieteni sau cum este ales ca prieten. Iti raspund eu: dupa ce haine are, dupa cum e incaltat, dupa ce telefon are,daca are si ultimul sau poate cel dintai rand dupa cati BANI are in buzunar! Poate ai copii sau poate nu dar vei avea si se va duce la scola si se va intoarce plangand spunand ca ceilalti l-au exclus pentru ca avea adidasi de 300 de mii in picoare... Exemplul e cat se poate de adevarat si mai tragic COMUN!
Dar, revenind la tematica postului, asta nu inseamna ca trebuie sa ne vindem pe noi insine... nu asta am vrut sa spun in primul comment ci faptul ca fara bani astazi, acum nu existam! Am ajuns cred ca in ultimul stadiu de dezvoltare al rasei umane incat primul criteriu de selectie din punct de vedere darwinist este din pacate BANUL!!!
P.S. Oana felicitari pentru cel mai dezbatut post de pana acum... Vedeti ce ne-a inversunat cel mai rau... Mandria+Bani= nici nu vreau sa ma gandesc!

Anonymous said...

Raluca sa iti dau si tie un exeplu cu sanatatea... Am un prieten care s-a imblonavit de leucemie... Stii cat i-au costat pe parinti tratamentul: 40.000 de dolari... Bine ca au avut de unde... dar daca nu?!

Carmen Boer said...

Stiti cum se spune..."banii nu aduc fericirea, insa o intretin". Banii sunt importanti, fara dar si poate, pentru ca ei sunt laitmotivul tuturor societatilor care au fost, sunt si vor fi. Banii sunt importanti pentru fiecare dintre noi. Diferenta o face masura in care sunt importanti. Pentru unii reprezinta SCOPUL, pentru altul MIJLOACELE. Stiu, stiu, pentru multi scopul scuza mijloacele...Dar din pacate, cei din prima categorie sunt mult mai multi, oameni pentru care BANUL este scopul suprem al existentei lor. Pacat. Acestia se vor trezi la batranete (in cel mai bun caz)cu amintiri...despre cat de mult isi doreau sa aiba bani:) Glumesc. Insa noi, ceilalti, pt care banul reprezinta o metoda de a-ti plati datoriile lunare, de a pleca intr-o vacanta cu prietenii, etc, vom avea poate mai putini bani, dar mai multa demnitate.

Anonymous said...

trebuie sa recunosc un lucru:
SUNTEM NISTE DILETANTI!!!
nu stim intotdeauna despre ce vorbim
manipularea ne-a intrat in sange
cu superficialitate, ne autoevaluam sau ii judecam pe ceilalti

BANII NU VA FAC, OAMENI BUNI!
VOI VA FACETI PE VOI!
VOI TREBUIE SA DEVENITI CEEA CE SUNTETI!
SUNTETI BANI? ATUNCI DEVENITI BANI! SUNTETI ALTCEVA? DEVENITI ALTCEVA!

E simplu, e scarbos de siropos, e banal si nu-i deloc funky, e o solutie mediocra............numiti cum vreti indemnul meu!

Dar ganditi-va un pic......de ce mama dracului da-ti atata vina pe societate? Pe situatii impuse, pe studii de caz? E vorba de cat de sinceri sunteti cu voi insiva sau cu ceilalti. De cat de constienti ati ramas in urma atator bombardamente cu reclame, cu manipulare, cu prost gust......ce ramane dupa ce trec toate patimile?
Cine sa va salveze decat voi?!

Mai ganditi-va...

Anonymous said...

Probabil ca suntem toti constienti! NU? Tu te-ai salvat pe tine? Ai reusit sa scapi de caracatita asta? Da-mi un exeplu daca da! Vorbesc de fapte concrete, reale... Da!!! Toti cand ne intoarcem acasa seara suntem cu adevarat ceea ce suntem: sinceri, umili, fara ifose dar atunci cand ne trezim si iesim tot acelasi canal il urmam, aceeasi poteca ordinara... nu avem cum altfel... Societatea?!?! Che Guevara a murit de mult!

Supărgărl said...

Fiecare e perfect responsabil de actele sale, de la reusita la esec si invers. Suntem arhitectii propriului univers. Chiar ma bucura faptul ca am provocat un real "METADIALOG" intre noi.

Anonymous said...

Am niste prieteni cu care mergeu la munte. Cu rucsacul in spate, cu vinu' dupa noi, pe tren cu nasu', la cort sau la refugiu, chitari, alcoolizare in masa, betii crunte la foc de tabara, jocuri, discutii, zile onomastice si cadouri simbolice ( un ex.: hartie igienica), ciorba de miel la ceaunele din stane, mers in nestire, trasee de 12 ore, prapastii, poduri de sfoara si lemn, muntii...

Si si-au luat masini...
Si-au gasit posturi bine platite...

Rucsacul in portbagaj, vinu' in portbagaj, mancare la greu - mezel, fripturi - acum avem si lada frigorifica, ironmaiden dat incet in masina, stam la cabana, nu mai bem ca suntem cu masina, grupul de 20 de oameni merge cu 5 masini, se bea mult si acum, dar cu burta plina, se doarme mult, se fac multe poze si se filmeaza mult, nu mai bate vantu', nu mai tresarim la ivirea unui nor,la ora 1 lumea sforaie....

poate ca voi aveti parare ca ne distram si acum...eu nu ma mai distrez

0 discutii, 0 cantece de munte, 0 drumetii, 0 peisaje frumoase vazute nu pozate sau filmate, 0 jocuri (acum facem d-alea de societate, nu mai numaram 535 de elefanti din plaiul foii pana in refugiu Diana), 0 betii la foc, 0 atmosfera de cort, 0 vazut padure si sol si frunze si cer, acum mergem numai pe autostrada plina de indicatoare, fire electrice - nu mai vezi si tu un marcaj ca omu', nu mai cauti...decat sa nu te prinda radaru'

ban - comfort
ban - conditii
ban - s-a dus dracu' muntele!

asa ca eu ma duc la vara in mtii. rodnei, cei mai putin marcati munti, cei mai populati, ma duc la cort, ma duc sa vad lacurile glaciare si sa dorm sub cer
ma duc o sapt. fara telefon, fara masini. e adevarat, ma duc doar cu 3 oameni, dar si aia sunt buni

poate ca voi aveti nevoie de mai mult ca sa fiti fericiti sau, cine stie, de mai putin. poate ca o sa-mi revolutionati termenul de "experienta", uimiti-ma!

Supărgărl said...

Ai descris o poveste, povestea ta, in care multi se pot regasi, cel putin eu... Cu regret observ cum tot ce ne incanta la un moment dat se transforma. Esti norocos ca ai acei 3 oameni cu care sa imparti cerul, ploaia, vantul, o vorba... unii nu traiesc sentimentul acela de libertare decat in singuratate, pentru ca nu-si mai gasesc corespondent in ceilalti... nici macar intr-un "celalalt".

Anonymous said...

am discutat cu un tovaras odata pe tema: "banii nu aduc fericirea"...el sustinea ca aceasta "vorba" a fost spusa de unul sarac...iar eu l`am contrat spunandu`i...ca tot unul cu bani a zis ca nu aduc fericirea...ca un caz concret: desi cu bani un tovaras de`al meu bun s`a curatat de cancer...vinerea trecuta...desi ai lui au bagat bani in operatii undeva la echivalentul a 5 apartamente cu 3 camere`n Bucuresti...deci? chiar sa aduca banii fericirea? in afara de zambetul pe care ti`l poti castiga zilnic prin achizitionarea unei masini...case...yacht`uri etc...nu poti cumpara multe alte "necesitati" ce cladesc acea "dorita" Fericire!

Anonymous said...

Referitor la ce a spus anonymous legat de munte...Nu vreau sa critic or smth ci, imi spun parerea.
Si eu am mers cu cortul si am cantat la chitara. Si era foarte frumos atunci. Dar acum nu as mai merge, si nu pentru ca acum am masini si case si yachturi, ca nu am...Ci pentru ca am nevoie de un minim de confort atunci cand sunt in vacanta - o baie curata, un dus cald, un pat confortabil. Cand aveam 16 ani nu ma deranja sa dorm direct pe plasticul de la cort sau sa ma manance tantarii la mare, iar peste momentul cu mersul la toaleta treceam foarte repede.. Dar acum nu mai pot..Si repet, nu e vorba de bani ci, cred eu, mai degraba de varsta. Cel putin in cazul meu.

Anonymous said...

Ati observat care este postul cu cele mai multe commenturi... Ati observat cum am ocolit cultura, frumusetea, muzica si ne-am oprit la bani... cum cautam ceva palpabil... suntem fara scapare! In sensul metaforic evident! Analizati si voi si incercati sa va raspundeti singuri la intrebari!

Anonymous said...

in primul rand ca nu toata lumea are placerea de a merge la munte si de a dormi sub cerul liber. nu toata lumea, dupa ce a parcurs 7h de traseu, cu rucsacul de 7l sau mai mult loaded, e entuziasmat sa ajunga la cabana sa bea un ceai cu rom sau 2 degete de rom (pe verticala) si atunci e rom cu ceai.
my point is: era un simplu exemplu ca adevaratele placeri ale vietii sunt si cele mai simple, mai ieftine...
unii prefera sa se duca sa vada parisul si sa stea la un hotel de 5 stele si asta nu-i face mai prosti decat noi, e adevarat. DAR ei nu vad adevarata fata a parisului, nu-i vad oamenii, nu-i vad decat chelnerii, usierii, portarii, ghizii muzeelor....
fiecare are standardele lui
fiecare isi impune propriul criteriu de evaluare a experientelor, a situatiilor

APROPOS
sunt oameni de 45-50 de ani care merg si acum la munte cu cortul. sunt foarte putini. sunt cei pentru care muntele a contat, n-a fost doar un sprit de vara

APROPOS
este prima oara cand scriu pe acest blog. si, cu acordul vostru si al oanei, bineinteles, voi posta in continuare si voi da mai departe

o seara buna

Anonymous said...

Dar spune-ne si noua cine esti Anonymous! Ne-ai facut pe toti curiosi!

Supărgărl said...

Orice initiativa este binevenita:). A jongla cu idei este cea mai frumoasa provocare.

Anonymous said...

identitatea mea nu este relevanta

pot sa fiu oricine. pot sa fiu colegul de fac. al oricaruia dintre voi, pot sa fiu colegul de munca al oricaruia dintre voi, pot sa fiu vecinul vostru, pot sa fiu un virus (acum exagerez cu fitele)...

chiar nu-i important cine sunt...
eu asa ma pot exprima

imi cereti dezvaluirea identitatii, insa eu vad altfel (poate cam prea filosofic). imi pretindeti ceva normal, sunteti toti copiii lui nietzsche - vreti dezvrajirea lumii. bine, insa mie imi place misterul, imi place cautarea, imi place sa jonglez, cum a spus si oana. si nu stiu cum v-ar putea ajuta pe voi un nume si un prenume care pe mine m-ar inhiba...

se zice ca noaptea e generatoarea marilor idei, ca noaptea e un sfetnic bun, ca noaptea ascunde si pastreaza acel intim eu parjolit de soare si mangaiat de luna care curge lin punand senin...bla bla bla

so, imi pastrez anonimatul

pace voua


draga oana, bafta la licenta!
primele 80 de pagini sunt mai greu de scris, ca dupa aia ....mai trebuie sa o si sustii :)

Supărgărl said...

Multumesc de gand... Licenta e doar un prag psihologic, precum multe altele in viata... Insa acum in mintea mea "Marele Proiect" si "Marele Examen" au capatat tentacule dramatice de tip "Judecata de Apoi". Deocamdata imi infranez curiozitatea referitor la identitatea ta, pentru ca mi se pare inadmisibil sa nu imi dau seama cine esti:). "Gândurile sunt umbrele senzaţiilor noastre - întotdeauna mai întunecoase, mai goale, mai simple decât acestea."
Friedrich Nietzsche
O seara revelatoare!

Anonymous said...

michael flately e faimos acum si isi permite maxime. da' nu spune cate tone de ore de munca indracita, de momente de disperare, de esecuri a parcurs pana la atingerea succesului.

e corect de fapt, ar fi banal sa inventarieze orele nesfarsite de exercitii.
poate e vorba aici si de incapatanarea aia tipic saxona, de perseverenta dementa, de asumarea a riscurilor, de exploatare la maximunm a fizicului si a psihicului.

poate trebuie sa-ti pui altfel problema. in loc sa consideri obstacole invincibile "Marele examen" si"Marele proiect", sa te abandonezi in lucru efectiv, sa te epuizezi, sa musti din ele, sa nu mai respecti "regulile jocului", sa joci murdar, sa nu te mai gandesti la finalitate, sa nu joci ca sa castigi, sa joci ca sa-i faci de ras....

bine, eu vorbesc care inca nu am ajuns la acest prag...sper ca nici textul meu sa nu fie la fel de evaziv. ma gandesc ca in astefl de momente vrei solutii, nu vorbe goale...

descurajarea nu-i o solutie in nici un caz. in schimb, iti permiti un gand rau, necrestin: SA PLANGA MAMA LOR NU MAMA TA!!!

Anonymous said...

Subiectul asta nu merita 25 de comments-uri!!!

Supărgărl said...

Banul asta... uite ce magnet e? Ne da de gandit nu-i asa?

BackSpace said...

banul .. scurt si la obiect .. fara sa starnesc controverse .. Este exact un rau necesar.