Thursday, July 26, 2007

If you love something, set it free, if it comes back to you, it's yours, if it doesn't, it never was...


Ce este cel mai fascinant la sentimentele dintre un el si o ea este faptul ca trezesc trairi adolescentine de o intensitate greu de descris. Pentru inceput va invit sa ascultati o melodie care a marcat anii mei de liceu:): http://www.youtube.com/watch?v=y0s7ycdUcHk. Enjoy! Oare mai exista iubire intr-o societate devorata de valori materiale? Oare poetii mai pot gasi in noi un izvor de inspiratie pentru a scrie despre acea stare de betie care iti amorteste intelectul si te arunca in gol fara parasuta...

He/She loves me... He/She loves me NOT? Vesnica interogatie a krush-urilor de toate zilele. Problema e ca odata ce valul de mister se ridica dispare incet si sigur si krush-ul, se deschide o noua telenovela cu scene dramatice sau suntem deportati in Tara Minunilor pe un cal alb cu jumatatea noastra (sa fim seriosi).... Frumos sa visezi, dar trist si periculos totodata.

"A iubi inseamna a suferi si cum multi fug de suferinta putini stiu sa iubeasca!... Toate neputintele se reduc la una: aceea de a iubi, aceea de a evada din propria tristete" Emil Cioran.

"Sa daruiesti totul, sa sacrifici totul fara speranta de rasplata; asta inseamna iubire"A. Camus.

Omul este sadomasochist de la natura, poate ca ar trebui sa reinventam sentimentele, sa ne regizam scenariile amoroase, dar pana si atunci am strecura ingredientul-cheie: DRAMA sau ne-am plictisi, pentru ca previzibilul ne face existenta prea fada... si uite asa se destrama casnicii sau povesti de dragoste ce par nemuritoare la inceputuri... Cuplul lacrima-zambet este imperativ, pana aici nimic anormal, caci fara intuneric nu putem savura lumina, dar cand pentru o zi, o ora de euforie... iti inunzi sufletul de stari depresive, te opresti o secunda si te gandesti: What's the point to all this? I'm better off alone.... doar ca sa ajungi sa realizezi... sadness is beautiful, loneliness is tragical... DECI, omul insusi este cel mai mare dusman al propriei fericiri. Ciudata creatura... se taraste, se ridica, zboara, se inalta, arde, pentru ca apoi sa cada, sa inghete si sa se imprastie in o mie de zari... Interesant!

De un lucru sunt sigura, acest sentiment efemer care apare, se stinge si reapare cand te astepti mai putin, care te pandeste dupa colt... te elibereaza sau cel putin asa ar trebui, sa prinzi si dai aripi prin cel de langa tine. Daca te simti incorsetat in vreun fel totul e in van.

Si cand ceata se frange, ridici usor privirea doar ca sa descoperi ca nu era nimic in fata ta...

Dar unde dragoste nu e, nimic nu e, nici soare nu-i, nici viata nu-i... acolo unde nu esti tu... Suna frumos, dar oare e real? Haideti mai bine sa visam... la zane si printi, mai bine o Morgana decat nimic. In zilele noastre barbatul se indragosteste cu ochii, iar femeia cu urechile... trist nu-i asa? Dar sa nu generalizam. "Lasa-ma singur: as vrea sa ma gandesc la tine!" Grigore Moisil:). Se spune ca fiecare iubire are un balcon ca Romeo si Julieta, pe care mai tarziu se intind rufe...
In incheiere sintetizez ceva greu de cuprins in cuvinte prin filosoful si scriitorul nostru drag Lucian Blaga: "S-ar parea ca in iubire fiecare se cauta pe sine insusi, dar de sex contrar; de aceea in iubire vei cauta vesnic fara sa gasesti... In iubire nimeni nu-si tine cuvantul!"...

5 comments:

Anonymous said...

Draga Oana,

f. interesant modul in care ai incheiat acest post. Te rog sa-mi permiti sa completez cu o cantare de Blaga ...

" In iubire nimeni, nimeni
nu-si tine cuvantul.
vesnic strans imbratisat
te-a ţinea numai pamantul.
Astfel canta sfasiat
langa mine vantul,
cand la dreapta, cand la stanga,
langa mine vantul. "

In alta ordine de idei, Nietzsche afirma ca omul nu poate sa suporte adevarul. El are nevoie de iluzii, are nevoie de vise pentru a putea exista.
Chiar daca devine un lucru "trist si periculos totodata", sunt convins ca preferam sa visam, preferam sa iubim / sa primim iubire, preferam sa existam!

Si DA, incerc sa-ti dau dreptate ... "omul insusi este cel mai mare dusman al propriei fericiri"

... interesant!


Iar pt. cei putini, dar zic eu - de calitate - am o surpriza:
http://www.youtube.com/watch?v=GkBwRv_RHgU

Have fun!

Anonymous said...

Din filosofia lui Def Leppard :)

"If you've got love in your sights
Watch out, love bites"

"I don't wanna touch you too much baby
'Cos making love to you might drive me crazy
I know you think that love is the way you make it
So I don't wanna be there when you decide to break it"

This is for you...
http://www.youtube.com/watch?v=3yUZvw-Ps30

Anonymous said...

.... timp in care, dupa atat iubire, apare si DRAMA:

" Well, you get off, get off, get off, baby
'cause you're a heavy, heavy load
Yes, you can catch yourself
Another ride, baby
Somewhere further down the road
You just get off, get off, baby
Can't you see you're hurting me"

... from BB King's philosophy !

And much more on:
BB King - Get Off My Back Woman MP3

Cautati un buton de play :))

Have fun!

ia si ea un zambet said...

nu cred ca trebuie sa ne zica nietzsche ca omul nu poate suporta adevarul, si ca are nevoie de vise

Anonymous said...

Iubirea se traieste sau nu ... sa discutii, dezbati despre ... cred ca e doar pur patetism.

Si acum pleida: fara sulfet, rece, etc...

Savurati fara moderatie si doar atat