Friday, December 7, 2007

Made in Romania

Ieri seara pasii m-au purtat din nou la Sala Rapsodia de pe Lipscani, o tentativa reusita de a evada din nou din cotidianul amortit de rutina. Va invit sa veniti si voi sa vedeti un show total, plin de umor si mesaje cu si despre Romania, eterna sursa de inspiratie. O productie "Made in Romania" by nimeni altul decat Dan Puric. Piesa surprinde imaginea cuplului in lupta cu el insusi, lupta ce ajunge a fi purtata cu o societate sufocata de prejudecati, care este omniprezenta. Ea este un "observator" care conduce din umbra mai toate actele ajungand uneori sa fie distructiva. Laitomotivul iubirii sparge usor cadre concepute dupa sablonul a diferite arii culturale (franceza, spaniola, rusa, portugheza). Mixul intercultural este dominat de spiritul de supravietuire pur sange romanesc, de vesnica improvizatie a romanului. Viata militara, grandomania, obsesia emigrarii in America drept oaza fermecata, rolul de victima/vanat si calau/vanator etc. sunt doar cateva dintre elementele acestui mozaic teatral semnat Dan Puric. Muzica, dans, lumini... un tot energic despre trecut, prezent si viitor, pe care vi-l recomand cu mare drag!

2 comments:

Anonymous said...

Foarte placute postarile tale... Am citit multe. Ai ce invata de aici... Sunt curios de un singur lucru. Cu ce se ocupa in viata de zi cu zi o persoana preocupata de intelepciunea acestui savoir vivre?
Stiu ca sunt indiscret, dar as vrea sa stiu cum imbini cautarea armoniei in tot ce te inconjoara cu constrangerile pe care le impune orice profesie.
Multumesc!

P.S. Felicitari pt. blog, posteaza mai des, te-am adaugat la linkurile favorite.
:)

Anghel.

Supărgărl said...

Eu iti multumesc mult, Anghel.
Nimic nu ma bucura mai mult decat faptul ca ce scriu trezeste ceva, un je ne sais quoi, in unii dintre voi... pentru ca intr-o lume din ce in ce mai cenusie si mai automatizata, aceste cateva ganduri sunt cam tot ce am doar al meu. In viata de zi cu zi sunt un om de comunicare dintr-o agentie de publicitate, studiez, creez si intretin imagini mai mult sau mai putin reale... si multe altele din sfera asta. De imbinat cele doua mentionate de tine mai sus nu se imbina, sunt prea multe masti sociale si interese la mijloc:).Asta clar! Cunosc insa multi norocosi care sunt inundati de armonie chiar in propria meserie (actori, cantareti, misionari etc.) si din pacate nu sunt unul dintre ei, sunt doar un admirator al lor dintr-un colt.